سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مکمل های غذایی چیست و چه کسانی به آنها نیاز دارند؟

مکمل های غذایی و دارویی متعددی در بازار وجود دارد، اما آنها برای چه کسانی هستند؟ چه زمانی مفید، بی اثر و یا حتی مضر هستند؟ در این مقاله توصیه های کلی در مورد مصرف مکمل های غذایی را بررسی می کنیم.

مکمل های غذایی چیست؟

ایده پشت مکمل های غذایی، که مکمل های غذایی یا تغذیه ای نیز نامیده می شوند، ارائه مواد مغذی است که ممکن است به مقدار کافی مصرف نشوند. مکمل های غذایی می توانند ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب و سایر مواد باشند که به شکل قرص، قرص، کپسول، مایع و غیره تحویل می شوند. با این حال، تنها مقدار مشخصی از هر ماده مغذی برای عملکرد بدن ما مورد نیاز است و مقادیر بالاتر لزوما بهتر نیست. در دوزهای بالا، برخی از مواد ممکن است اثرات نامطلوبی داشته باشند و ممکن است مضر باشند. به دلیل حفظ سلامت مصرف‌کنندگان، مکمل‌ها فقط می‌توانند به صورت قانونی با توصیه دوز روزانه مناسب و یک بیانیه هشداردهنده برای تجاوز نکردن از آن دوز فروخته شوند.

استفاده از مکمل در اروپا متفاوت است. به عنوان مثال در آلمان و دانمارک (به ترتیب 43 و 59 درصد از جمعیت بزرگسال) رایج است، اما در ایرلند و اسپانیا کمتر است (به ترتیب 23 و 9 درصد). زنان بیشتر از مردان از مکمل ها استفاده می کنند.

چه کسانی به مکمل های غذایی نیاز دارند؟

مکمل  تخصصی جایگزینی برای یک رژیم غذایی سالم متعادل نیستند. رژیم غذایی که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین کافی و چربی های سالم است، به طور معمول باید تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سلامتی را فراهم کند. اکثر کشورهای اروپایی موافق هستند که پیام‌هایی که مخاطبان عموم مردم هستند باید بر دستورالعمل‌های رژیم غذایی مبتنی بر غذا متمرکز شوند. رژیم غذایی متعادل، یعنی زنان در سنین باروری، افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند.

تا حدودی به دلیل سبک زندگی مدرن ما، همه نمی توانند رژیم غذایی سالمی داشته باشند. در اروپا، بررسی‌های غذایی نشان داده‌اند که دریافت‌های کمتر از حد مطلوب برای چندین ریزمغذی وجود دارد.2،8 پروژه EURRECA با بودجه اتحادیه اروپا دریافت ناکافی ویتامین C، ویتامین D، اسید فولیک، کلسیم، سلنیوم و ید را نشان داد. نظرسنجی‌ها نگرانی گسترده‌ای را در مورد دریافت ویتامین D نشان داد، در حالی که گروه‌های سنی خاص بیشتر احتمال دارد که مصرف کم مواد معدنی داشته باشند. برای مثال، نگرانی در مورد دریافت کافی آهن در میان دختران نوجوان در دانمارک، فرانسه، لهستان، آلمان و بریتانیا وجود دارد. 2 وضعیت ضعیف آهن در زنان جوان همچنین خطر تولد نوزادان با وزن کم، کمبود آهن و تاخیر در رشد مغز را افزایش می دهد. وضعیت فولات همچنین برای زنانی که ممکن است باردار شوند حیاتی است. به آنها توصیه می شود که اسید فولیک را قبل از لقاح مصرف کنند و تا 12 هفته اول بارداری ادامه دهند. وضعیت فولات کافی می تواند خطر تولد نوزادی با نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا را کاهش دهد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که 50 تا 70 درصد اروپایی ها وضعیت ویتامین D ضعیفی دارند. 2،11،12 از آنجایی که وضعیت ویتامین D نه تنها به دریافت رژیم غذایی بلکه به قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش نیز وابسته است، ممکن است موارد قوی تری برای توصیه مکمل ها برای ویتامین وجود داشته باشد. D در کشورهای اروپای شمالی. در برخی از کشورها (از جمله انگلستان، ایرلند، هلند و سوئد) در حال حاضر توصیه هایی برای گروه های خاصی از جمعیت برای مصرف مکمل ویتامین D وجود دارد، اگرچه درخواست هایی برای تحقیقات بیشتر وجود دارد.

سایر نگرانی های رایج در جدول 1 نشان داده شده است، اگرچه گروه های در معرض خطر در کشورهای مختلف یکسان نیستند.


نمونه هایی از گروه های جمعیتی که به توصیه های خاصی در مورد مکمل ها نیاز دارند


  • افراد بالای 50 سال: سالمندان ضعیف ممکن است از مکمل های مولتی ویتامین با دوز کم بهره مند شوند.

  • زنان در سنین باروری: اسید فولیک و ویتامین D، احتمالا آهن

  • کودکان زیر 5 سال: ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D، اگرچه کودکان با اشتهای خوب که غذاهای متنوعی می خورند ممکن است به آنها نیاز نداشته باشند.

  • افراد شیرده: ویتامین دی

  • افرادی که به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند یا پوست تیره تری دارند: ویتامین دی

  • وگان ها: ویتامین B12، ویتامین D2

خطرات خاص برای گروه های جمعیتی خاص

علیرغم نقش داشتن در سلامت برخی افراد، همه مکمل ها برای همه مفید نیستند. در واقع، برای برخی افراد، مصرف برخی مکمل ها، به ویژه در دوزهای بالا، توصیه نمی شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مولتی ویتامین‌ها می‌توانند در افزایش خطر دریافت بیش از حد مواد مغذی نقش داشته باشند، و پیشنهاد شده است که مولتی ویتامین‌ها باید با توجه بیشتر به دریافت ریزمغذی‌ها از غذاها فرموله شوند.

اطمینان حاصل کنید که یک مکمل برای آنها مناسب است. برای زنان باردار، به عنوان مثال، مکمل‌های حاوی ویتامین A (رتینول) از جمله روغن کبد ماهی ممکن است مضر باشند و در صورت تجاوز از دوز توصیه‌شده به میزان زیادی یا بیش از حد در مدت زمان طولانی، باعث نقص مادرزادی شوند.

مطالعات همچنین تاکید کرده اند که افراد سیگاری باید مراقب برخی مکمل ها، به ویژه دوزهای بالای بتاکاروتن باشند. سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) شواهدی را در این زمینه در نظر گرفته و به این نتیجه رسیده است که قرار گرفتن در معرض β-کاروتن کمتر از 15 میلی گرم در روز در جمعیت عمومی، از جمله افراد سیگاری، بی خطر است.


نتیجه

 

به برخی از گروه های جمعیتی توصیه می شود که مکمل های خاصی مصرف کنند. پیام کلی این است: از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید، برچسب مکمل ها و غذاهای غنی شده را با دقت بخوانید و از مصرف چندین دوز بیش از مقدار توصیه شده روزانه (RDAs) خودداری کنید. در صورت شک، قبل از انتخاب مکمل غذایی از یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید.